Hero Image
Clingendael Advocaten

Rechtsgebieden

Clingendael Advocaten behandelt uitsluitend zaken op het gebied van het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht.

Gezien de door de advocaten gevolgde specialisatieopleidingen, permanente educatie en jarenlange ervaring is de aanwezigheid van actuele en specialistische kennis van alle denkbare facetten van het arbeidsrecht (waaronder pensioenrecht) en het ambtenarenrecht bij Clingendael Advocaten gegarandeerd.

Cliënten Arbeidsrecht

Tot de arbeidsrechtelijke cliëntenkring van Clingendael Advocaten behoren veel werkgevers in en (ver) buiten de Haagse regio. Tot onze vaste relaties behoren grote organisaties op het gebied van zorg en onderwijs, bedrijven in diverse branches, gerenommeerde non-profitorganisaties en maatschappelijk georiënteerde ondernemers, zoals goede doelen-organisaties en organisaties op het gebied van kunst en cultuur, educatie en kinderopvang.

Met evenveel bevlogenheid staan wij regelmatig ook werknemers en statutair directeuren bij.

Cliënten Ambtenarenrecht

Op ambtenaarrechtelijk gebied staat Clingendael Advocaten zowel ambtelijke werkgevers als individuele ambtenaren bij. Wij zijn goed thuis in de verschillende ambtelijke rechtspositieregelingen zoals ARAR en CAR-UWO.

Veel ambtenarenwerkgevers (zoals gemeenten, provincies en andere publiekrechtelijke instellingen) behoren tot onze vaste klantenkring.

Daarnaast zetten wij onze ervaring en expertise graag in voor individuele ambtenaren, maar ook voor leden van de rechterlijke macht en voor politieke ambtsdragers zoals burgemeesters en wethouders.